Visita a la bassa de l'Encanyissada

La bassa de l’Encanyissada es troba entre els termes municipals d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita i és la més gran del Delta. Està declarada Reserva Nacional de Caça. Està dividida en dues parts: la cubeta gran i la cubeta petita (més coneguda com el Clot). El seu nom prové del perímetre vegetal que l’envolta, un espès canyissar molt important per al refugi, aliment i punt de nidificació de moltes espècies d’ocells.

Torre d'observació | Càmping Alfacs

 


Per gaudir de les meravelloses vistes de la bassa, podeu fer un recorregut a peu o en bicicleta que surt des de la Casa de Fusta. La llacuna de l’Encanyissada, gestionada des del Parc Natural del Delta de l’Ebre, compta amb una important estructura d’equipaments entre els quals destaquen miradors, aguaits, itineraris, rètols informatius...

La Casa de Fusta és una de les construccions més emblemàtiques del delta de l’Ebre. Està habilitada per acollir el Centre d’Informació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, on s’aconsella sobre els itineraris, els espais més destacats i les activitats que es poden realitzar a la zona.

Bassa de l'Encanyissada | Càmping Alfacs

 


En una de les estances del centre es troba el museu ornitològic, una col·lecció representativa de les espècies d’aus que viuen al delta de l’Ebre. Hi ha 182 exemplars de 134 espècies diferents que intenten mostrar la peculiaritat de cadascun dels ecosistemes deltaics. Podreu descobrir com eren les llacunes del Delta fa dos segles,  com es van formar les llacunes, la formació del Delta… Just al davant de la Casa de Fusta hi ha una torre d’observació des d’on es pot apreciar una àmplia perspectiva de la bassa de l’Encanyissada.

La bassa de l'Encanyissada és un territori únic a  Catalunya, on la fauna i la flora s'uneixen amb harmonia al delta d'un dels rius més carismàtics del país, l'Ebre. T'apuntes a fer-hi una visita?

Bassa de l'Encanyissada | El món per la finestra

 

           Comentaris

envia el comentari