Una ruta de vins i història cistercenca

A la comarca de la Conca de Barberà, trobem una zona única que ha sabut mantenir el cultiu dels varietals autòctons.
Abadia de Poblet | Bodeboca

 

Una proposta ideal per anar amb la família és visitar Abadia de Poblet, l'únic celler de Catalunya ubicat dins d'un monument històric. Una tradició vitivinícola dels monjos de l'Orde del Cister, procedent de Borgonya, que mantenen els varietals locals com són el trepat, el garrut i la garnatxa principalment. Un treball exhaustiu i no invasiu que recupera les tècniques de vinificació dels monjos de l'Orde del Cister.

 

Al segle XVI, els mateixos monjos de Poblet van ser els que van portar aquestes terres els coneixements del raïm Pinot Noir, procedent de Borgonya. Un element que els diferencia i que els ha fet pioners a Catalunya.

 

Cal destacar que Abadia de Poblet gaudeix d'un terreny immillorable per a aquest tipus de raïm amb DO Conca de Barberà, de producció molt limitada i totalment artesanal.


Una activitat que podreu completar amb la visita al monestir situat en les mateixes vinyes.Fundat el 1511 per Ramon Berenguer IV, Comte de Barcelona, ​​que va ser qui va donar aquestes terres a l'Orde del Cister, convertint-se en la llar dels monjos de l'abadia francesa de Fontfreda. Actualment, i des de 1991, el monestir s'ha convertit en Patrimoni de la Humanitat.

 

D'altra banda, el celler es data al segle XVI i va ser adquirit pel Grup Codorniu el 1998. Una època en què es va iniciar l'elaboració i producció de vins 100% Pinot Noir. Un total de nou hectàrees situades dins el recinte emmurallat del monestir.

 

Una proposta d'oci per celebrar amb tota la família en la qual podreu gaudir de la història cistercenca amb una copa de vi. I recorda: Si t'agrada, comparteix!
Comentaris

envia el comentari