Ruta de l'Oli i l'Olivera

 

La Ruta de l’Oli i l’Olivera per la comarca del Montsià uneix cinc municipis, des de la Plana del Montsià fins al Parc Natural dels Ports. A cada poble hi descobriràs vincles lligats al món de l’olivera i l’oli: Santa Bàrbara; la colonització d’un poble, La Galera; el cultiu i paisatge d’oliveres, Godall; l’elaboració de l’or líquid, Ulldecona; la grandiositat d’uns arbres històrics i La Sénia; la gastronomia de l’oli.

 


 

La Ruta de l’Oli i l’Olivera per la comarca del Montsià, pretén mostrar a partir de la vivència i les sensacions els secrets del fascinant món oleícola. Per aquest motiu és imprescindible la visita a les cooperatives i molins que participen en la ruta, els quals us oferiran una sèrie d’activitats per gaudir i conèixer la nostra tradició, així com els forns de pa seniencs que us mostraran la transformació de l’oli en producte gastronòmic o els diferents restaurants vinculats a la ruta.

 


A Catalunya l’oli és un aliment que es fa servir diàriament. Gairebé tothom en fa un ús bastant elevat però segurament poca gent sap on es fa i com, fent la ruta de l’oli i l’olivera podràs saber tots els secrets de l’oli i el que l’envolta.

 Comentaris

envia el comentari