Refugis del Torb, la ruta circular d'alta muntanya

Refugis de Torb | Desnivel.com

 

La ruta circular "Refugis del Torb" uneix dues valls del Pirineu Oriental: la Vall de Núria i el de Miralles i els cims del Puigmal i el Canigó. Es caracteritza pels petits refugis que trobes al teu pas, i que van ser construïts pels pastors amb l'objectiu de protegir-se del vent que corren per aquests cims.

 

Vall de Núria | Minube

 

La ruta es desenvolupa entre els 300 i els gairebé 3.000 metres d'altitud, i que discorre per camins utilitzats durant segles pels pastors transhumants i els seus ramats, i també per comerciants, soldats, exiliats, contrabandistes i, finalment, muntanyencs.


Gràcies a la xarxa de refugis, albergs i hotels de muntanya que envolten aquesta ruta, els excursionistes poden fer l'itinerari lleugers d'equipatge. Durant el transcurs trobareu l'alberg Pic de l'Àliga (Núria); l'hostal Pastuira (Ulldeter); el refugi de Mariailles, gîte d'étape La Girada (Mantet), el refugi Ras de Carançà; el refugi Corral Blanc i el Chalet Les Conques.

 

El Canigó | Canigou - Conflent Tourisme

 

"Refugis del Torb" pot iniciar-se des de Núria, Ulldeter, Marialles o Mentet i recórrer en tots dos sentits. Hi ha dues versions: la Torb Standard, dissenyada per fer-se en cinc etapes amb una longitud total de 73 quilòmetres i gairebé 5.000 metres de desnivell acumulat; i la Torb Altitude, que cobreix el mateix itinerari però afegint la pujada als pics Puigmal i Canigó, i els pics més emblemàtics de cada etapa. Aquesta segona versió suma 126 quilòmetres i 7.554 metres de desnivell acumulat, està dissenyada per a ser coberta en set dies.
Comentaris

envia el comentari