Les gorgues de la riera de Canet

Les gorgues de la riera de Canet | Pedres de Girona

 

Situat a la comarca del Gironès, trobem el petit municipi de Canet d'Adri. Aquí es troba la riera de Canet, situada als peus de les muntanyes de Rocacorba que deixa al seu pas un conglomerat d'uns gorgs d'aigua cristal·lina i roques volcàniques.

 

El paratge natural la riera de Canet, o Tornavellins, us mostrarà una infinitat de grutes i petites cascades de gran bellesa paisatgística. En aquest poble, trobarem la increïble Font de la Torre, d'origen volcànic. A causa del pas dels anys i l'erosió dels materials, la font ha estat rehabilitada i s’ha creat una passarel·la, una sínia i un circuit per on passejar a banda i banda del riu.


Aquest patrimoni natural va íntegrament unit a la flora i fauna que hi viuen. Una variada vegetació aquàtica encapçalada pels roures, alzines, pins, pollancres, àlbers i freixes que l'envolten. També, podreu trobar diverses espècies d'animals com les bagres o lepidòpters, com la nimfa del bosc o la Panax.

 

Per a aquells que vulguin realitzar aquest itinerari, iniciaran el recorregut al parc de les Alzines i seguiran cap a la Font de la Torre i els seus gorgs. Trobareu un recorregut marcat que us portarà per aquest itinerari en el qual podreu acabar visitant el volcà del Puig d'Adri.
Comentaris

envia el comentari