La ruta dels arbres centenaris de Bordils

Ruta d'arbres Bordils | Pere Pla Cama

 

La comarca del Gironès abasta un bast patrimoni natural, una diversitat que es reflecteix en l'oferta turística dels diversos municipis: rutes en BTT, caiac, vies i itineraris temàtics, espais naturals, així com un ric i variat patrimoni cultural (festes, fires, tradicions, esdeveniments) i arquitectònic (castells, esglésies, etc.).

 

Una d'elles, és la ruta que recorre bona part dels atractius naturals i patrimonials de Bordils. Un itinerari per dotze arbres centenaris protegits per l'Ajuntament del mateix municipi. Un patrimoni viu que comença a l'Ajuntament amb l'arbre bordilenc, una mena híbrida de pollancre conreat tradicionalment al poble.


Aquesta ruta circular de 12km que enllaça dotze arbres centenaris de diferents espècies, alhora que permet observar i gaudir dels elements històrics locals com els safareigs; la séquia Vinyals; el paratge natural de la Palanca, que voreja el paisatge de camps ortogonals de pollancres; la visita el molí de Bordils i, finalment, la plaça de l'església de Sant Esteve.

 

Podreu gaudir d'una natura conservada i protegida que manté la seva excepcionalitat, malgrat els seus centenars d'anys. Un passeig creat i assenyalat per l'Ajuntament de Bordils, conjuntament amb el Consell Comarcal del Gironès, en què veureu el Pollancre bordilenc, els pollancres de Can Riera, el lledoner de Can Prat, els Soques de Plàtans, el Freixe del Pla de Mollet, el Ban, l'alzina de la Cànova, el Freixe de Cal Cuní Gros, l'alzina del Molí, la Mostra, l'àlber o arbre blanc, la Saula del Pla de les Arenes i el roure del Pla de les Arenes. Una ruta fàcil, que us portarà per arbres monumentals, grans masos antics, pollancredes i camps.
Comentaris

envia el comentari