El Garraf en vertical

Garraf | shutterstock

 

L'àrea del Garraf i els seus voltants presenten una gran concentració de sectors d'escalada de dificultats i estils molt variats. Una proposta per a tots aquells que decideixin visitar aquesta comarca des de les altures. Unes parets que podràs escalar i que t'oferiran unes vistes privilegiades del mar Mediterrani.

Les zones més concorregudes són el Coti, al Pas de la Maladona i el Balcó del Teixi, que es troben a primera línia de mar. Una experiència excepcional per gaudir d'unes belles postes de sol i les vistes de l'horitzó del mar. L'escalada la faràs sobre roca calcària, en vies de placa majoritàriament desplomada, de pressa més aviat gran.

Cal destacar, que és una zona perfecta per als dies de fred, ja que es troba sota el sol tot el dia. Encara que existeixen alguns trams a l'ombra ideals per als dies de més calor. La dificultat de les vies són molt diverses, fluctuant des de nivells d'iniciació fins al 8º.

Penya Ginesta, és una altra de les zones més visitades del Garraf. Un lloc ideal per a aquells principiants que busquen vies de grau baix. Des de les altures, podràs tenir unes privilegiades vistes del mar i del Port Ginesta.


Penya Senyal, també és una altra de les opcions d'escalada d'aquesta comarca, constituïda per unes plaques verticals o lleugerament desplomades, generalment homogènies i tècniques. Les dificultats de les vies es troben al voltant del 6è grau o del 7è.

Si ets dels que prefereixen les grutes, pots visitar la Cova dels Bombers i Placa dels Bombers, una espectacular cova amb línies que recorren la seva paret rocosa. Un lloc perfecte per qui vulgui escalar vies de 7è grau. D'altra banda, la Placa dels Bombers es troba a l'esquerra de la cova i és un petit sector amb vies més senzilles.

Finalment, trobem la Roca Negra. Una paret que data les seves primeres vies en els anys setanta. Tot i això, aquestes han estat rehabilitades i gaudeixen de parabolts o químics. Una zona apta per a gairebé tots, donat que té recorreguts d'estils molt diversos. Les línies tenen zones d'entre 10 i 20 metres sobre roca calcària. Malgrat la seva popularitat, no és una zona molt concorreguda, pel que és una bona opció si el que busquem és fugir una mica de l'enrenou de la ciutat.

 

 

 

 

 
Comentaris

envia el comentari