El camí de Sant Jaume de Conca de Barberà

Conca de Barberà | Viquipèdia

 

Per a aquells més aventurers, us proposem el Camí de Sant Jaume català que passa per cinc municipis de la Conca de Barberà. Un itinerari de cultura i història, gastronomia i aventures.

 

Una ruta pels municipis de Montblanc, l'Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet i Senan. El patrimoni històric i cultural que us acompanyarà durant 35km que podreu recórrer a peu o amb bicicleta.

 

Aquest tram del Camí de Sant Jaume és rellevant per les seves ofertes culturals i artístiques que ofereix. Una ruta en què seran necessàries les parades pels petits pobles, les coves de l'Espluga o al Museu de Prehistòria i Geologia.


D'entre tots els municipis, cal destacar, Vimbodí i Poblet, en el qual trobem el Monestir de Santa Maria de Poblet, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1991. Aquest conjunt arquitectònic és el monestir cistercenc habitat més gran d'Europa, i en el qual encara viuen una trentena de monjos. En el seu interior podreu delectar-vos amb el panteó real de l'antiga Corona d'Aragó i Catalunya.

 

Per aquells amants del vi, han de parar a l'Espluga de Francolí on es farà indispensable la visita al Museu del Vi i el seu celler modernista construït el 1913 per l'arquitecte Pere Domènech i Roura. Un dels primers cellers modernistes de Catalunya. El viatge per la història, el cultiu i l'elaboració del vi de la zona de la Conca de Barberà.

 

Així que ja sabeu, aventura’t i explica'ns la teva història! I recorda: Si t'agrada, comparteix!
Comentaris

envia el comentari