Descens fluvial pel riu Ter

 

Un vestit de bany, una samarreta, un calçat còmode i un impermeable, és tot el que necessites per visitar Osona des de l'aigua.

El riu Ter és el més llarg dels que neixen i moren a Catalunya amb 205 quilòmetres de llargada. Neix a Ulldeter, als Pirineus Orientals, i travessa les comarques del Ripollès, Osona, Selva, i el Gironès.

El cabal d'aquest riu ens ha delectat amb diversos embassaments dignes d'admiració, com el Pantà de Susqueda, el Pantà del Pasteral, el Pantà de Colomers, el Pantà de Seva i el Pantà de Sau a Vilanova de Sau.

Per què us estic explicant això? Doncs, perquè per aquestes aigües pots fer una excursió en caiac que et deixarà sense paraules. El primer tram ens uneix el municipi de Colomers amb el de Verges, un recorregut fàcil i tranquil, en què podreu gaudir de la frondositat de la vegetació que envaeix les ribes del riu i de la fauna animal que habita en ella.


El segon tram és un recorregut per la part oest del riu que uneix Sobrànigues amb Colomers que posseeix unes aigües molt tranquil·les embassades per la resclosa de Colomers construïda al segle XVI.

Finalment, el tram que va des de St. Julià de Ramis, passant per Celrà i Flaçà. Un descens espinós per a aquells que estiguin més en forma i busquin emocions fortes. Iniciaràs el viatge a Sant Julià de Ramis i seguiràs per Bordils, Sant Joan de Mollet i Cervià de Ter, acabant a Flaçà.

Una activitat divertida i segura que et permetrà veure la natura que ofereix Osona des de les mateixes aigües del riu Ter. Lligat bé l'armilla de flotació que et proporcionaran els monitors i embarca't en aquesta aventura!

Possibles empreses per a realitzar aquesta activitat: SportTravelling i KayakdelTer
Comentaris

envia el comentari