De Queralbs a la Vall de Núria

Un recorregut clàssic que, combinat amb el tren cremallera, per seguir els passos d'antics pelegrins medievals en el seu camí al santuari de Núria
La Vall de Núria | valldenuria.cat

 

 

La petita població de Queralbs, a 1.230 m d'altitud, és le punt de partida del camí tradicional que arriba a l'antiga vall glacial de Núria.

 

Des de la plaça del Raig seguirem les marques blanques i vermelles del GR-11 que ens acompanyaran durant tot el recorregut. Seguirem els senyals i passarem senders, alguna carreterera i pista forestal fins a la Font de Ruïra. Des d'aquí podrem veure el cim de Torreneules -cap al NE- i el del Taga, al S.

 

El camí segueix i passarem per la petita balma del Refugi de Sant Pau (2,7 km) i més endavant arribare al Pont de Cremal (3,5 km) i la Balma de Sant Rafael.

 

A 4,5 km tindrem bones vistes al Mirador del Salt del Sastre, des d'on observarem el traçat del tren cremallera.

 

El camí, ara en moderat ascens, continua al costat del riu i podrem veure diferents salts d'aigua preciosos. En arribar al Pla de Sallent (5,5 km), un petit pont ens permet creuar el riu sota les vies del trena cremallera. A la dreta podrem observar l'antic Pont dels Tres Molins, ja som a prop del final.

 

Dalt del Coll de la Creu d'en Riba (7 km), veurem per fi el santuari de Núria (7,5 km), un racó dels Pirineus preciós.
Comentaris

envia el comentari