Un racó del Baix Empordà

Calella de Palafrugell | Palafrugell

 

A la Costa Brava, trobem un dels municipis més coneguts i visitats del Baix Empordà, Palafrugell. Una localitat que triplica la seva població amb l'arribada de l'estiu i que recorre part d'interior i part de costa.

 

Amb un total de dotze quilòmetres de roca i mar, on el visitant podrà trobar un extens ventall de platges i cales. Totes elles envoltades d'una frondosa vegetació envoltada per les aigües turqueses pròpies d'aquesta zona.

 

Els pobles que l’envolten són relíquies dignes de sorpresa. D'una banda, tenim l'emblemàtic poble de pescadors,Calella de Palafrugell, seguint-li Tamariu i Llafranc. Una riquesa cultural, reconeguda per la figura de l'escriptor i periodista, Josep Pla, que s'ajunta amb la gran oferta gastronòmica que emmarquen aquesta idíl·lica zona del Baix Empordà. Un paisatge que embadaleix a tots, i més encara quan és l'època de les famoses cançons de port, les havaneres.


En els seus orígens Calella de Palafrugell va ser un refugi de pescadors. Aquest pintoresc poble s'ha convertit en un dels llocs més visitats i coneguts de la Costa Brava. Una infinitat de carrers estrets i cases blanquinoses que s'enclava la seva bellesa en les aigües costaneres que les precedeixen.

 

Cal destacar, la platja de Goldfet i la de Port-Bó. Un escenari natural de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell que des de 1967 ve desenvolupant-se cada primer dissabte del mes de juliol.

 

Baixant cap al sud, ens veurem embolicats en una vegetació mediterrània esplèndida precedida pel Jardí Botànic de Cap Roig. Un lloc ideal per gaudir de les magnífiques vistes panoràmiques del litoral.

 

Al mateix lloc, el jardí descendeix en terrasses fins al castell. És obligatori gaudir de les Terrasses de les Monges, Terrassa del Bassin i del Jardí dels Enamorats, totes elles connectades per l'Escala dels Xiprers. També, i no menys important, el Jardí de la Primavera, el Jardí de Cactus i el Passeig dels Geranis amb una espectacular floració.
Comentaris

envia el comentari