Un passeig pel modernisme i ... una mica de rom

 

Aquest cap de setmana, visita la ruta modernista de Sitges. Una experiència de la qual podem gaudir gràcies al pintor, escriptor i dramaturg espanyol, Santiago Rusiñol, que va convertir aquesta vila en el centre de moltes activitats culturals. Convidava els intel·lectuals modernistes i organitzava grans festes en què la cultura i l'art es barrejaven amb l'alcohol i la disbauxa. Ell mateix va comprar dues cases de pescadors, les va reformar, les va ajuntar i va crear l'edifici que va rebre el nom de Cau Ferrat. El recer d'una infinitat de pintures, amb obres dels millors pintors catalans de finals del XIX i principis del XX, com Casas, Nonell o Picasso que ara formen part d'aquest Museu.

Cal esmentar i també, destacar, l'exposició dels objectes de forja, un art molt associat al modernisme. Donant pas a altres obres del mateix estil, trobaràs el Palau Maricel, Teatre Prado, la casa Pere Carreres, i la de Manuel Planas i el celler Güell. Aquesta última, una obra mestra del modernisme.

Podreu acabar la ruta en un altre edifici on resideix la simbiosi cultural entre el Carib i Sitges. La Casa Bacardí, situada a la plaça de l'Ajuntament de Sitges, el poble natal de Facundo Bacardí, el creador d'aquest rom, que es va convertir en el més famós del món.


Aprendre, crear i tastar és possible en aquest esdeveniment, que et reunirà amb els més destacats exponents de la mixologia Bacardí, on descobriràs els secrets de l'elaboració del rom, i al mateix temps degustaràs un Mojito o el Cuba Libre reglamentari.Un curs teòric, pràctic i de maridatge de dues hores de durada i avalat pel CETT (Escola Universitària d'Hostaleria i Turisme), Javier de las Muelas i Fundació Alcohol i Societat.

Casa Bacardí ofereix una proposta d'oci ideal per a qui vulgui aprendre a realitzar els seus propis còctels amb l'entorn d'aquesta vila marinera que, ja fa molt de temps es va convertir en un important centre turístic. La seu de trobada d'artistes, i també d'esbarjo de les ciutats pròximes. Com si es tractés d'un còctel, barreja els seus ingredients a la perfecció: la platja, el seu centre històric, les mostres d'arquitectura modernista, l'herència dels indians, la tradició dels pescadors i una excel·lent gastronomia.

Una experiència única on recorreràs la història i l'evolució de la cocteleria tradicional i moderna. El procés de mescla dels ingredients, el gel, la decoració i el maneig dels estris. La immersió en les principals receptes dels còctels contemporanis i els originals de Bacardí. Una experiència per tan sols 25 euros, que finalitzarà amb el lliurament del certificat d'assistència personalitzat.
Comentaris

envia el comentari