Siurana

 

Aquest emblemàtic poble de la Costa Daurada és conegut per la singularitat del lloc on es troba. Penjat dalt d’un penya-segat sobre el pantà que agafa el mateix nom de Siurana, gaudeix d’una panoràmica magnífica sobre les Muntanyes de la Costa Daurada.

En el poble es troba l’església de Santa Maria del segle XII, així com algunes restes d’un castell àrab del segle IX i un conjunt de cases de pedra que han mantingut l’estil d’altres temps.

 


 

Un indret amb llegendes sobre princeses i cavallers, entre elles la història de l’Abdelazia, filla del valí àrab de Siurana, donant nom així al cingle: Salt de la Reina Mora.

A més de ser considerat un dels pobles més bonics de Catalunya, la carretera que duu fins a ell també és molt particular. Passa fent giravoltes entre mig d’uns penya-segats molt coneguts pels professionals i aficionats de l’escalada que s’enfilen per unes parets de vertigen.

 


 

No es pot circular per l’interior de Siurana, però a un kilòmetre hi ha habilitat una zona d’aparcament que us permetrà deixar el vehicle i arribar a peu per passejar per aquest encisador poble. T’ho perdràs?

 Comentaris

envia el comentari