Prades, on el poble i l'entorn ens sorprendran

A l'interior del Baix Camp hi ha un poble envoltat de les muntanyes del seu nom creant un espai que ens fascinarà
L'església de Prades | Enciclopèdia.cat

A Prades, la muralla, l'església i un conjunt de cases del poble estan fetes de pedra vermella, la pedra dels terrenys del voltant de la vila. Per aquesta característica única a Catalunya, el poble també es coneix com la Vila Vermella.

 

A l'extrem nord de la comarca del Baix Camp, a l'interior, trobem el poble de Prades –situat a 950 m d'altitud!–, on podrem gaudir passejant per un nucli vell declarat conjunt historicoartístic. No ens hem de perdre la plaça porxada, d’una gran bellesa i molta anomenada, és una mostra de l’antiga esplendor; la font esfèrica renaixentista i visitant l’església de Santa Maria la Major, de transició del romànic al gòtic.

 

Podrem observar també restes d'alguns trams de muralla de les seves antigues fortificacions així com trossos d'antigues torres i dos notables portals adovellats. 

 

Prades disposa de dues curioses exposicions permanents: una col·lecció de soperes i l’anomenat Racó d’en Manelic, que conté, a més d’una col·lecció de porrons, objectes d’etnografia popular local.

 


Pintura rupestre de les Muntanyes de Prades | CEDIDA

 

 

Al mateix poble podeu visitar el Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades, on descobrireu i us endinsereu en els coneixements sobre el poble i els paisatges de les muntanyes de Prades.

Al Centre d'Interpretació també trobareu l'Oficina de Turisme de Prades i una agrobotiga on podreu comprar els productes típics de la zona com les patates de Prades, la mel de Prades, vins, etc.

 

I si teniu esma, a uns 40 km, a Montblanc, és molt recomanable visitar el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre - Muntanyes de Prades, on us revelaran les importants troballes de pintures rupestres fetes a les Muntanyes de Prades, descobertes que per la seva qualitat i singularitat, la UNESCO va declarar-les Patrimoni Mundial.

 


La Roca Foradada | CEDIDA

 

 

Per als culs d'en Jaumet, a pocs més de dos quilòmetres de Prades heu de descobrir la Roca Foradada, una paret rocosa de més de 10 metres que ha estat foradada per l'erosió, creant un arc natural. És una excursió fàcil per a tota la família i el camí està indicat.

 

I també a uns dos quilòmetres del poble hi ha l'ermita de l'Abellera, un edifici del 1570 incrustat en una cinglera de 1.020 m aprofitant una cova i que gaudeix d'unes meravelloses vistes. La imatge de la Mare de Déu de l’Abellera va ser trobada, segons la tradició, per un pastor quan anava a cercar mel. També, segons la tradició, en aquest indret s'hi va refugiar la reina Margarida de Prades.

Ah! I el Dilluns de Pasqua se celebra l'Aplec de l'ermita de l'Abellera amb un dinar popular!

 

 Comentaris

envia el comentari