Muntanya i platja s'uneixen al Baix Camp

Parc Samà (Cambrils) - Ayuntamiento de Les Borges del Camp - Santuari de la Mare de Déu de la Roca - Costa Daurada | Buscorestaurantes.com - Ayuntamiento.es - ulises_de_tarazona - www.costadaurada.org

 

El Baix Camp és una comarca de Tarragona que es troba a la zona meridional entre el Tarragonès i el Baix Ebre. Un espai que abasta tant territori d'interior com zona de costa, de manera que posa a la seva disposició una exquisida i variada oferta turística. Des del senderisme, cicloturisme o muntanyisme als esports aquàtics propis de les platges de la costa.

 

A grans trets, cal destacar la ciutat de Reus, centre geogràfic i capital comercial de la comarca i la Costa Daurada, que alberga gran quantitat de platges i cales d’una sorra tan fina i daurada que ha donat nom a aquesta costa mediterrània.

 

Reus, per una banda, aporta al visitant un atractiu comercial i cultural i ofereix l'anomenada Ruta del Modernisme. Intrínsec a aquesta ciutat, està l'arquitecte Lluís Domènech i Muntaner, que va destacar per les seves obres edificades en l'estil modernista català.

 

Allunyant-nos pocs quilòmetres, trobem les Borges del Camp. La identificarem gràcies a la gran torre de l'Església de l'Assumpció. Seguint l'estil modernista, també podrem delectar-nos amb l'Església Mare de Déu de la Riera o les cases del mateix estil que l'envolten.

 

Ruidoms, situat a cinc quilòmetres de Reus, és un municipi que posseeix una gran Plaça Major i una infinitat d'edificis d'interès històric i artístic, cases senyorials del segle XVI, la casa pairal i el monument erigit en honor a l'il·lustre fill de Riudoms, l'arquitecte Antoni Gaudí Cornet. Cal destacar, que també és un dels territoris més rics de la comarca en jaciments d'època romana.

 

Riudecanyes, és el següent en la llista i descansa als peus de la serra de l'Argentera. Un poble peculiar que posseeix l'impressionant castell-monestir de Sant Miquel d'Escornalbou i el pantà de Riudecanyes que va entrar en funcionament l'any 1918.

 

 


"Mont-roig del Camp és per a mi com una religió", va dir el pintor Joan Miró. Una localitat on aquest artista va trobar la seva inspiració i on va deixar per al nostre delit, la seva masia familiar, coneguda com aMas Miró. Un edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional pel seu valor artístic i arquitectònic.

Per als que gaudeixen amb les vistes panoràmiques, poden pujar l'espectacular penya-segat de roques vermelloses, on trobaran el Santuari de la Mare de Déu de la Roca.

 

Seguim amb el poble de Pratdip, situat a la Serra Lleberia. Un poble que sembla tret de l'època medieval, gràcies als seus frondosos boscos, el seu castell envoltat d'horts, les torres de la muralla antiga i l'església parroquial. A pocs quilòmetres podrem submergir-nos en una font d'aigües medicinals propietat de l'Ermita de Santa Marina.

 

Trepitjant la sorra de la costa, ens trobem una petita vila que pertany al municipi de Mont-roig del Camp, anomenada Miami Platja. Aquí, els esports aquàtics són els reis del turisme d'estiueig.

 

Per acabar, a la Costa Daurada, trobem Cambrils. Una població on resideix una de les majors infraestructures hoteleres i de càmping de la zona. D'altra banda, el seu port segueix subministrant les majors exquisideses de la mar Mediterrània, i per a tots aquells que alguna vegada hagin volgut experimentar l'ofici de pescador, tindran a la seva disposició la Pesca Turisme, una experiència marinera, única i pionera a tota la Península en la qual compartir tota una jornada de pesca a bord d'una autèntica barca.

 

Així mateix, per als interessats en la història, podran visitar el Museu Agrícola de Cambrils, o el Museu Molí de les Tres Eres. A poca distància, trobarem el Parc Samà, considerat una de les millors mostres de jardineria romàntica de la Mediterrània i format per un enorme palau i un estany artificial envoltats per unes altes muralles.
Comentaris

envia el comentari