Montserrat

 

Montserrat és un massís muntanyós de Catalunya força prominent que ha destacat en la tradició catalana, entre altres motius, gràcies a una geologia i una topografia pròpies molt característiques, que han estat valorades estèticament de manera positiva. Situada a cavall de les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat, s'hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat, una marededéu trobada.

 


 

De fet, la història de la Mare de Déu de Montserrat és molt original i curiosa. Resulta que un bon dia mentre els pastors de Monistrol pasturaven els ramats per la muntanya, van veure una llum molt forta i uns cants que sortien de sota un penya segat. Aleshores, alguns dels pagesos van decidir agafar la Mare de Déu i dur-la a Manresa per tal de preguntar a la gent si sabien alguna cosa d’aquell fet paranormal.

 

Els pagesos van agafar la Mare de Déu amb la intenció de portar-la a Manresa, però la moreneta era màgica i en veure que l’anaven a portar a un lloc que no era la seva muntanya va fer que els pagesos es quedessin com estàtues al lloc on estaven. La gent va comprendre aleshores que la Mare de Déu volia quedar-se allà, i és per això que el seu Santuari s’alça a la muntanya de Montserrat.

 


 

 

 

Montserrat és visitada cada any per moltíssima gent de tot el món. Anar a Montserrat és impressionant i és una experiència inolvidable per tothom. Si no hi has anat, ves-hi, val la pena.Comentaris

envia el comentari