Els espais naturals que s’amaguen a Talarn

Talarn | www.pallarsjussa.net

 

Tal dia com avui, aprofundirem en Talarn, municipi de la comarca del Pallars Jussà. Una vila que va ser l'antiga capital de la comarca, condició que va perdre a favor de Tremp a finals de l'edat mitjana.

 

Una antiga plaça medieval, amb muralles, torres i portals són l’accés aquesta vila, on els carrers encara conserven l'aspecte del segle XVII. Una època de gran esplendor que va quedar reflectida en les cases nobles, entre les quals destaca la del baró d'Eroles.

 

Una terra que amaga tres espais naturals ben diferents i cadascun més impressionants. Les serres de Costa Ampla i els Nerets; la plana agrícola situada al peu d'aquestes serres i al fons de la Conca de Tremp; i l'espai fluvial de la Noguera Pallaresa.

 

Les solanes de Costa Ampla i els Nerets tenen l'essència del mediterraniamb un ecosistema vegetal propi d'aquesta zona, com són els carrascars, coscollars, brolles de romaní, herbassars, entre d'altres. D'altra banda, l’entorn del Castilló d'Encús acull unes antigues vinyes i una bodega que fan obligatòria la seva visita. Un itinerari que podreu realitzar mitjançant l'antic camí de ferradura que surt de Talarn i arriba a Santa Engràcia.


La zona agrícola comença al fons de la vall del barranc de la Fontvella i de la Conca de Tremp. Un ventall de conreus d'ametllers, oliveres, vinya, cereal i farratges, intercalats amb boscos que conformen aquest entorn paisatgístic de gran bellesa.

 

Finalment, dins del municipi també trobareu l’espai fluvial de Noguera Pallaresaamb la presa de Sant Antoni. Els boscos que s'acomoden arran la ribera són també una opció fantàstica per descobrir la natura i la fauna d'aquesta comarca del Pallars Jussà.

 

Però, encara no deixis Talarn, perquè a aquesta vila s'estén el Campament Militar General Martín Alonso, seu de l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials de l'exèrcit espanyol, que conté un poblat militar. No t'ho perdis!
Comentaris

envia el comentari