El racó medieval de Madremanya

El lloc d'interès escollit de la comarca del Gironès d'aquesta setmana és, Madremanya. Un patrimoni cultural i històric que val la pena visitar.
Madremanya | Sempre Viaggiando

 

Madremanya compta amb un nucli antic que s'eleva sobre un turó presidit per l'església fortificada de Sant Esteve d'origen medieval i per l'antiga muralla que compta amb un portal a l'ala oest, situat al carrer de Sant Esteve o un a la zona nord, a la plaça dels Quatre vents.

Carrers que semblen trets d'un conte de fades, empedrats i plens de petites placetes encapçalades per l'església de Sant Esteve. Seguint la línia històrica, es fa imperatiu visitar el temple d'estil romànic tardà. A la part exterior, destaquen les obres de fortificació amb murs que envolten tot el conjunt i que van convertir l'antiga espadanya en un campanar de torre quadrada. Antigament en aquesta església es venerava a la Verge de Madremanya, una talla del segle XIV. Avui dia aquesta talla es troba al Museu d'Art de Girona.

 


Presideix el Castell de Millàs de l'any 1035, té una església parroquial fortificada que data del segle XII-XIV i conserva restes del recinte medieval emmurallat que fan que hagi estat declarada com a conjunt històric-artístic. Per a aquells que vulguin allargar la seva ruta poden pujar a la Creu de Millàs i la Creu del terme del Pedró o fins i tot la Font Picant, en ple massís de Les Garraves.
Comentaris

envia el comentari