El Maresme m'agrada

Platje de les Roques, Calella | Oficina de Turisme de Calella

 

 

El Maresme és una de les comarques de Catalunya.

 

Abocat a la mar Mediterrània, està situat entre el riu Tordera (al nord) i la vila de Montgat (inclosa en la comarca, al sud). De l'altre costat de la seva frontera nord, passat el riu Tordera, es troba la vila de Blanes, on comença la Costa Brava, i passada la seva frontera sud, més enllà de Montgat, comença la comarca del Barcelonès.

 

Així, a més de limitar amb el Mediterrani, seguint la costa el Maresme limita amb les comarques costaneres del Barcelonès (al sud) i de la Selva (al nord). Terra endins només limita amb la comarca del Vallès Oriental.

 

A més el Maresme comprèn part de les  comarques naturals de les serres de Marina,  Montnegre i Corredor. Aquesta riquesa geomorfològica fa que el Maresme sigui una comarca litoral amb forts contrasts i una gran diversitat de paisatges.

 

El Maresme es caracteritza per les platges llargues i sorrenques on aflueixen una sèrie de rieres formades a les muntanyes esmentades. 

 

Mataró n'és la capital i comprèn poblacions amb molta personalitat i vitalitat: Vilassar de Dalt, Arenys de Mar, Calella, Canet de Mar, el Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar... fent un total de 30 municipis. El seu litoral és conegut turísticament com la Costa del Maresme.

 

A Canet de Mar podrem visitar la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner; a Vilassar de Dalt, el curiós i espectacular Cau del Cargol, el museu amb més de 1.000 conquilles d'arreu del món; i a Argentona haurem de passejar per la fantàstica Fira del Càntir al juliol.
Comentaris

envia el comentari