Deixa’t embruixar per Osona

Santa fe de Montseny - Viladrau | GRUP CUSTOM SABADELL

 

Si vols passar uns dies tranquils i màgics, visita Osona. Una comarca situada al bell mig camí entre els Pirineus i la Costa Brava. La història viu en cadascuna de les seves subcomarques: el Bisaura (Osona i Ripollès), Collsacabra (Garrotxa, Osona i Selva), les Guilleries (Osona i Selva), el Lluçanès (Berguedà i Osona) i la Plana de Vic.

Un paratge ideal per als esportistes i les persones amb inquietuds. Un gran ventall de possibilitats, tant per les seves activitats a l'aire lliure com per la seva gran oferta de mercats i fires, festes, tradicions i llegendes populars que emmarquen aquesta gastronomia de la terra que converteix una visita en una experiència.

A l'hivern, la boira inunda els paisatges fent-se una peça indispensable en la maduració artesanal d'alguns embotits. I a l'estiu? Aquesta frondosa vegetació es fa la reina de la comarca. Amb l'arribada de la primavera, és formidable caminar entre els paisatges naturals que ofereix, tant pel Parc Natural del Montseny, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona o el Parc del Castell de Montesquiu.

Un dels majors punts d'interès d'aquesta zona, és la població de Vic. Coneguda pels seus embotits i edificacions medievals. A escassos metres es pot visitar tant les muralles del segle XIV, el Museu Episcopal (col·leccions europees d'art romànic i gòtic), la catedral i per descomptat, el temple romà, aixecat al segle II. Malgrat això, l'activitat comercial de Vic resideix a la Plaça Major, coneguda com el Mercadal, on podrem trobar els embotits, dels que, us parlava. Molt recomanable l’exquisida llonganissa i el fuet.

Si seguim la natura, arribem al Parc Natural del Montseny i a la localitat de Viladrau. Una composició exquisida formada per un nucli antic amb torres i jardins decorats per més de cent fonts que amanseixen el caràcter de qualsevol. Però el càlid murmuri de l'aigua s'ofega amb les històries de bruixes que inunden les viles d'aquesta comarca. Viladrau va ser el poble de Catalunya en el que més bruixes van ser ajusticiades. És per això, que en la Nit de Tots Sants es commemora la Persecució de les Bruixes amb un espectacle de música, dansa i foc.


Allunyant-nos de la civilització, un pot relaxar-se per les rutes que ofereixen els boscos que acullen aquestes viles. Cada fulla i cada tros de terra amaguen històries i llegendes de bruixeria i història.

Seguint el riu Ter, podrem visitar Sant Julià de Vilatorta. Un municipi que a principis del segle XX va ser el bressol d'estiueig de les famílies més adinerades de Barcelona, fent que el poble s’inundés de finques modernistes. Les propietats eren d'una bellesa tan exquisida que es va crear una ruta entre les vint-i-cinc més espectaculars.

Allunyant-nos de la pompositat, trobem el Parc de les Set Fonts. Un terreny de gran envergadura que acull diverses rutes senyalitzades, tant per fer senderisme a peu o amb bicicleta.

Finalment, destacar dos pobles. Rupit i Pruit i Tavertet. El primer d'ells té l'encant d'un pessebre nadalenc i acull al seu interior, el pont penjant de Can Badaire i l'església barroca de Sant Miquel. Bussejant per la seva naturalesa trobem el sender de Rupit que ens porta a un salt d'aigua de noranta metres d'altura que rep el nom del Salt de Sallent.

Des de les altures ens mira Tavertet. Un poblet situat a dos-cents metres del terra, declarat Bé d'Interès Cultural. Des d'aquí, podrem admirar el Pantà de Sau i les muntanyes del Montseny. En el seu centre dormen un conjunt de cases datades entre els segles XVII i XVIII, juntament amb la seva església de Sant Cristòfol i l'ermita de Sant Corneli de l'any 1717 que va ser aixecada sobre un temple anterior al segle XIII.

Osona, és sens dubte, una de les comarques més extenses de Catalunya que embruixa a qualsevol amb els seus paratges d'incomparable bellesa i amb els seus llocs singulars per descobrir.
Comentaris

envia el comentari