Bagergue

 

A 1419 metres d’alçada, el poble de Bagergue és el més alt de la Vall d’Aran i un dels més singulars de la comarca. Força apartat del trànsit de la febre de l’esquí que ha devorat part de l’encant de la vall, Bagergue ha sabut mantenir el seu caràcter muntanyenc, més ple de bordes i corrals que de cases i apartaments.

 


 

L’Església de Sant Feliu del segle XIII i el santuari de Santa Margarida, a les afores, testimonien un passat assentat i ferm, i els objectes tradicionals del camp i la vida de la vall que es poden veure a Eth Corrau en testimonien la dura vida a aquesta altura.

 

 


 

Conten els vells que per passar de la casa al corral de les vaques pel pati havien de cavar un túnel en la neu de tant de gruix que hi solia haver. Ara ja no neva tant, però els hiverns continuen sent durs: no en va hi ha la muntanya a tocar. Les pistes forestals cap al Varradòs i els llacs de Liat, amb paisatges imponents i salvatges comencen just a la sortida del poble, allà on arrenca la pujada cap a les altes muntanyes.

 Comentaris

envia el comentari