Olla aranesa

Catalunyamagrada.cat
Olla aranesa
Olla aranesa | Cedida

 

Productes de l'hort, la caça i la pesca configuren la base de la cuina de la Vall d'Aran. El plat més representatiu de la seva cuina és l'olla aranesa. Així es prepara.

 

INGREDIENTS per a 4 persones

 

- 125 g de mongetes seques

  

- 125 g de cigrons

  

- 125 g de gallina

  

- 100 g de vedella

  

- 100 g de cansalada

  

- 1 os de pernil

  

- 150 g de botifarra blanca

  

- 150 g de botifarra negra

  

- 2 pastanagues

  

- 1 ceba

  

- 150 g de col

  

- 150 g de Patata

  

- 75 g de fideus gruixuts

  

- 2 litres d'aigua

  

- Sal

 

 

  

Per a les mandonguilles:

 

 

- 100 g de carn picada de vedella

  

- 100 g de carn picada de porc

  

- 25 g de cansalada

  

- 1 ou

  

- pa ratllat

 


Olla aranesa
Olla aranesa | Cedida

 

PREPARACIÓ

Posem a remull 12 hores abans les mongetes i els cigrons, per separat.

Pelem i piquem la ceba, les pastanagues i la col.

En una olla posem les carns, les mongetes i les verdures. Quan comenci a bullir, afegim els cigrons. Ho deixem bullir 2 hores a foc mitjà.

Mentrestant, preparem les mandonguilles, mesclant la carn picada amb la cansalada tallada ben petita. Hi posem una mica de sal i ou, i ho mesclem bé afegint una mica de pa ratllat. Fer les mandonguilles no molt grans.

Passades les dues hores, afegir les patates a l'olla i deixar coure 20 minuts més.

Afegir la botifarra blanca i negra, els fideus i les mandonguilles. Deixar coure fins que els fideus estiguin cuits.

Servir amb les botifarres trossejades.




Comentaris

envia el comentari