Caragols amb bacallà i allioli

Catalunyamagrada.cat
Caragols amb bacallà i allioli
Caragols amb bacallà i allioli | Cedida

 

La cuina de les Garrigues ofereix una gran varietat de plats en els quals l'oli d'oliva verge esdevé el protagonista. De fet, els productes autòctons són el gran atractiu de la cuina a la zona, com són també les ametlles, la fruita dolça i la mel.

 

Les Garrigues posseeixen una gastronomia rica i variada, que va des dels típics plats dels pagesos de les Garrigues, com l'olla barrejada, les faves i els caragols bullits amb allioli, fins a la gran varietat d'amanides que es preparen amb l'excel·lent oli que es produeix a la comarca.

 

Preparem Caragols bullits amb bacallà i allioli.

 

INGREDIENTS:

 

1 kg. de caragols

300 gr. de bacallà dessalat

3 cebes grans

2 alls

1 fulla de llorer

1 branqueta de farigola

Una mica de picant

Oli d'oliva i sal

Allioli


ELABORACIÓ:

 

Netejar els caragols.

Posar-los a coure en una olla amb aigua freda. Bullir uns deu minuts.

Canviar l'aigua després d'aquest temps. A l'aigua neta, afegir un grapat de sal, el llorer i la farigola. Bullir 30 minuts.

Sofregir les cebes ratllades en una paella amb oli, a foc lent, amb els alls trinxats.

Afegir el bacallà esmicolat, i remenar fins que es cogui.

Afegir el picant (al gust).

Quan el bacallà estigui cuit, afegir els caragols sense suc. Remenar bé.

Reservar-los per a l'endemà.

Fer un allioli i barrejar-ho amb els caragols. Escalfar a foc lent, i llest per menjar.




Comentaris

envia el comentari