Per primera vegada, la 9a edició de la mostra Lactium de Vic tindrà nom propi

Per primera vegada, la mostra Lactium estarà desvinculada del Mercat del Ram de Vic i agafa una personalitat pròpia, creant una veritable festa del formatge català.
Lactium Vic | Ajuntament de Vic

 

Aquest 13 i 14 de maig torna a Vic la 9a edició de la mostra Lactium. Una mostra de més de 150 formatges catalans.

 

El tret diferencial del Lactium d'aquest any, serà la presència de la figura del formatger i un nou espai de divulgació i coneixement de la cultura del formatge amb una dotzena de tastos guiats per experts.

 

Cal destacar que demà, a la Sala Coll Bardolet del Sucre, tindrà lloc la jornada tècnica "El formatge artesà al mercat europeu", on descobrireu del mercat italià i l'anglès i els procediments necessaris per a l'exportació d'aquest producte.

 

D'altra banda, el cap de setmana, també trobareu espais com el "Txis Corner", on coneixereu les novetats d'aquest producte i alguns formatges especials i la proposta "Rock and Txis", on dissabte a la nit podreu gaudir de més de 40 tapes elaborades amb formatge.


A més a més, també podreu veure i degustar una selecció de productes agroalimentaris entre els quals destaquen el vi, la cervesa, el pa o les confitures. També, cal esmentar, que per primera vegada estarà la figura del "Formatge Convidat", que en aquest cas, serà la formatgeria Cortes de Muar, de Silleda-Pontevedra.

 

El "Concurs Lactium" se celebrarà durant el dissabte al matí i es convocaran a més de 40 professionals del sector i més de 100 formatges. Els premis es dividiran en nou categories i s'hi suma l'atorgament del nou premi, "El Millor Formatge Català Lactium 2017".

 

* "Lactium" està organitzat per l'Ajuntament de Vic i l'Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà. També compta amb el suport del Departament d'Agricultura, a través de Prodeca, l'agrupació de ramaders i formatgers de Llet de Cabres Catalanes i l'empresa Bonpreu-Esclat.
Comentaris

envia el comentari