El Temps de Flors torna a vestir els carrers de Girona

Temps de Flors, Girona | Blog Rusticae

 

Del 13 al 21 de maig de 2017 tindrem amb nosaltres la 62a Exposició de Flors, Monuments, Patis i Jardins. La gran festa de la primavera, Temps de Flors, emplena de nou Girona durant nou dies en què gaudir de tots els colors i olors dels seus muntatges florals.

 

La popularitat d'aquest esdeveniment ha anat creixent any rere any. Milers de visitants passen les hores passejant pels carrers d'aquesta ciutat, delectant-se amb els més de 150 llocs de decoració floral. Un recorregut indispensable que és possible fer pel teu propi compte o per mitjà de les visites guiades que s'inclouen en l'entrada dels edificis o llocs històrics com el Monestir de Sant Pere de Galligants, la Catedral o els Banys Àrabs.

 


Com és d'esperar, el muntatge de la Catedral (punts 55, 57 i 58) sempre és un dels més admirats, però entre les rutes de les quals parlàvem, resulta destacable la de 3 km que va des del Passeig Arqueològic (punts 83-89) i la Muntanya de la O (punt 66) on podràs gaudir d'obres d'art fusionades amb la natura (land art). Es fa imperatiu visitar, els Jardins de la Francesa (punt 59), la Capella de Sant Cristòfol (punt 60), o la Torre Gironella i els Jardins dels Alemanys (punts 63-65).

 

Els Banys Àrabs (punt 79 i 80) també són un punt de referència de Girona, juntament amb l'edifici de les Sarraïnes (punt 81 i 82) amb un muntatge d’una cortina de flors fins a un terra ple de sorra de platja, batejat com Jardí dels Desitjos.

 

Modernitat i tradició s'uneixen al monestir de Sant Pere de Galligants (punts 96-98) i a la plaça dels Jurats (punts 91 i 94), on es fa homenatge als motius nàutics rebent als visitants amb una rosa dels vents amb una sirena de dues cues. D'altra banda, si visiteu la Basílica de Sant Feliu (punts 109, 111, 114 i 115) us atorgaran un pont ple de cercles florals inspirats en les rosasses de l'església.

 


Dins el context històric de Girona, podreu visitar el Call Jueu, on trobareu les Escales de Sant Llorenç (punt 45) que reprodueixen la pluja d'estrelles de les Perseides i la Casa Lleó Avinay, una de les més representatives de la zona jueva de la ciutat que escenificarà el naixement de la primavera a partir del pou que hi ha al pati.

 

Per a aquells interessats en la història podreu veure el refugi antiaeri que es va construir durant la Guerra Civil, el Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància (punt 2). D'altra banda, també es fa obligada la visita al Pont de les Peixateries Velles (punt 126).

 

Els que busquin alguna cosa més que muntatges florals, Girona, també reunirà una sèrie d'esdeveniments de música i gastronomia. Gaudireu d'iniciatives com Gastroflors i Flors de Nit, que inclouran les flors com a ingredient de diversos plats, i còctels.

 

PROGRAMACIÓComentaris

envia el comentari