El telefèric de la Vall Fosca

Catalunya m'agrada
Telefèric de la Vall Fosca | vallfosca.net

 

 

Els dies 26 d’agost i 26 de setembre el servei de telefèric de la Vall Fosca quedarà interromput durant un interval d’hores a causa de tasques de manteniment ordinari. Concretament, de les 9.30 hores del matí fins a les 14.30 hores del migdia. I a partir de les 14.30 h es restableix l’horari normal.

 

La Vall Fosca, situada als Pirineus, al nord de la comarca del Pallars Jussà, és un escenari suggeridor en el qual conviuen harmònicament l’aigua, la muntanya, la més variada vegetació i diferents espècies d’animals.

 

La Vall comença a 800 m i el poble més alt és Capdella, que es troba a 1.420 metres d’altitud i que tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que formen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

 

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut podrem gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens portarà fins al capdamunt de la Vall Fosca on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, on podem visitar més de 30 estanys.

 

Des del Telefèric es poden fer nombroses excursions per veure els 32 estanys, que formen aquest espectacular paratge, i rutes com la via verda del Carrilet, 5 km ideal per fer en família, pics prop dels 3.000 m com el Peguera o Montsent de Pallars, o la famosa ruta pels refugis del Parc Nacional, Carros de Foc.

 

El telefèric es va instal·lar el 1989 per a la construcció de la central reversible de Sallente, i pot arribar a transportar fins a 25.000 kg. Va arribar a portar un camió carregat de formigó. Quan es van acabar les obres es va cedir per a ús turístic a l’estiu.
Comentaris

envia el comentari