El govern de Cerdanyola suspèn les negociacions del nou conveni amb l'EMD Bellaterra

L'edifici del tren, un tret característic de Bellaterra
L'edifici del tren, un tret característic de Bellaterra | Cedida

Després dels fets ocorreguts durant el desenvolupament d'un acte públic sobre seguretat a Bellaterra, el govern municipal de Cerdanyola ha emès un comunicat en el que considera que "l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra no està actuant amb lleialtat institucional".

El passat 23 de novembre, l'EMD de Bellaterra va convocar al veïnat a una reunió sobre seguretat ciutadana. A aquest acte hi van assistir la regidora de relacions institucionals amb l'EMD de Bellaterra, Laura Benseny, la regidora de seguretat, Contxi Haro i els caps dels cossos de la Policia Local i Mossos d'Esquadra.

Cinc dies després, el 28 de novembre, l'Ajuntament ha emès un comunicat en el que afirma que "tant per part del president, com per part de membres del govern de l'EMD de Bellaterra, es van fer afirmacions que no corresponen a la realitat amb un to i unes actituds poc adequades".


Acusa a l'EMD de ser el causant d'un problema "que ha generat ella mateixa"

En els darrers temps, l'EMD de Bellaterra ha instal·lat pilones de control de circulació al camí antic de Sant Cugat i a la plaça Mare de Déu de Montserrat. La mateixa administració ha col·locat càmeres de seguretat en diferents punts de Bellaterra. Cap d'aquestes actuacions entren, segons l'Ajuntament, dins de les competències de l'EMD i així s'ha ho ha fet palès per la via del diàleg i també la judicial.

L'Ajuntament considera que ha ofert alternatives per tal que el control del trànsit i la seguretat fossin polítiques coordinades entre les dues administracions. No obstant això, han afirmat: "l'EMD no només no ha buscat solucions, sinó que, a més, s'ha culpat a l'Ajuntament de ser causant d'un problema que ha generat la mateixa EMD". Pel consistori, "una actitud reiterada per part de l'EMD de Bellaterra que el govern municipal ha intentat no magnificar en el marc de les negociacions del nou conveni".


Consideren que no es va reflectir l'habitual "clima de confiança" entre ambdues administracions i davant dels veïns

Durant l'acte celebrat el passat 23 de novembre, l'Ajuntament manifesta que "es va obviar en tot moment el clima de confiança que ha presidit les trobades entre l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l'EMD de Bellaterra". Des de l’abril del 2016 ambdós treballen conjuntament en l’elaboració d’un nou conveni per tal de solucionar les mancances que hi ha a Bellaterra. Alguns temes tractats a les reunions han estat la necessitat de millorar la seguretat, la il·luminació i redefinir la distribució de les competències entre ambdues administracions.


Les negociacions aturades, fins a una rectificació

El govern municipal ha demanat al govern de l'EMD Bellaterra que "reconegui públicament que la situació actual entre les dues institucions no és la que es va deixar entendre el dia 23 de novembre". A continuació ha manifestat que "entén que la situació i els fets ocorreguts dijous passat obliguen a l'EMD a fer un acte de lleialtat institucional de rectificació".

Mentre això no passi, l'Ajuntament de Cerdanyola ha donat per suspeses les negociacions del nou conveni que, segons fonts de les parts negociadores, "estava a punt de veure la llum".

La voluntat del govern municipal és poder reprendre tan aviat com sigui possible la normalitat de les negociacions del nou conveni dins d'un marc de confiança i lleialtat, després que aquestes quedessin malmeses amb l’actitud del govern de l'EMD de Bellaterra del passat 23 de novembre.
Comentaris

envia el comentari