El primer jugador oficial del Barça ubicat a Bellaterra

'El-lot de Fornells' va anar cap a Maó i va acabar jugant al primer equip de Catalunya

 

 

  

  

  

No tothom coneix la història d'en Francesc Rosselló (1945), un molt estimat veí de Bellaterra i sempre discret. El resum de la seva història va començar el 1968 en el menorquí poble de Fornells. Tot i que no tenien cap camp a on jugar, ell era un dels millors jugant a futbol. El poble però, li va quedar petit i va anar cap a Maó amb 16 anys a on l'equip local de futbol l'estava rondant.

 

 

 

  

  

Des de Maó va viatjar més tard cap a Barcelona perquè l'havia fitxat l'equip de la ciutat. Va acabar els estudis i es va dedicar al futbol exclusivament. Va jugar diferents partits internacionals amb la samarreta del Barça. Més tard, va ser cedit al segon equip del Barcelona anomenat Condal, avui inexistent. Ja en el 1969 la cessió va ser a favor del Rayo Vallecano, per tornar a l'any següent al Barça qui, posteriorment, el va traspassar el Betis. En aquest moment es va casar amb la Carmina i després de tres anys a Sevilla, va tornar per jugar al Sabadell FC. La seva carrera esportiva va finalitzar als 29 anys.

 

Amb la samarreta del Sabadell i del Rayo Vallecano | Foto Cedida

Barça Murensa | Cedida

 

 

 

 

  

Un cop abandonat el futbol, professionalment es va posar a vendre olis industrials juntament amb el també bellaterrenc Joan Ramon Casellas. Al cap de dos anys va fundar amb el periodista Josep Maria Casanovas del diari Sport, l'empresa de publicitat a on avui en dia encara hi treballa.

 

 

Com a entrenador dels 'nanos' del Club Bellaterra | Cedida

 

Un bon nombre de bellaterrencs components de l'equip | Cedida

 


 

  

La relació amb Bellaterra ve de les concentracions que feia el club de futbol Sabadell a l'hostal Sant Pancraç. Ja aleshores li agradava Bellaterra perquè li recordava la tranquil·litat del seu Fornells natal. Amb la Carmina van comprar un terreny i van construir-hi una casa ben bonica estil menorquí. Naturalment.

 

A Vallecas | Cedida

 

Amb l'Espanyol el 1968 | Cedida

 

  

També va cuidar-se d'entrenar els nanos del Club Bellaterra i cada dissabte o diumenge els portava a competir. Cal mencionar la seva important implicació en el Bellaterra Futbol-Sala, qui va esdevenir soci fundador de la Federació Catalana.

 

Els veterans del Barça | Cedida

 

 

  

En Francesc ha mantingut un intens contacte amb els veterans del Barça, encara avui en dia. Com a exemple, l'Agrupació de Jugadors Veterans del Barcelona convida cada any a tots els exjugadors majors de 65 anys a un viatge amb les seves parelles. Aquesta mateixa agrupació també ajuda econòmicament a aquells exjugadors que ho puguin necessitar. És per Nadal quan també celebren un sopar oficial amb tots els components.

 

  

El que no sabrem mai, és a qui s'estima més el Francesc. Si a Fornells, a Bellaterra o al Barça.

 

Veterans del Barça al Camp Nou | Cedida

 
Comentaris

envia el comentari