Cinema i balls per celebrar el Dia de la Dansa

Cerdanyola celebrarà el Dia Internacional de la Dansa amb una mostra de curtmetratges de dansa al MAC i un espectacle de les escoles de dansa a la plaça Abat Oliba
El Dia Internacional de la Dansa arriba a la ciutat | Cedida

 

 

Del 28 al 30 d'abril es projectarà una Mostra de curtmetratges de dansa al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) - Can Domènec. Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril, les escoles de dansa i entitats de ball popular es reuniran a la plaça Abat Oliba per gaudir i ensenyar els seus estils de ball als cerdanyolencs i cerdanyolenques.


Festival [C]Screen Primavera

 

[C]Screen Primavera és un festival organitzat per la iniciativa cultural [PLAT ARTÍSTIC] en col·laboració especial amb el Museu d'Art de Cerdanyola.
El seu objectiu és donar a conèixer el gènere del cinema de dansa i mostrar les últimes tendències cinematogràfiques i coreogràfiques, a través de les produccions audiovisuals de tot el món, de tot tipus de pressupost i de bona qualitat.
El festival començarà el 28 d'abril a les 17.30 h amb una petita xerrada dinàmica i berenar inclòs sobre els inicis del cinema de dansa. Es mostraran pel·lícules clàssiques de principis de segle XX i també alguns dels millors curts seleccionats pel 2016 provinents, per exemple, del Líban, Espanya o els Estats Units.
A les 19 h de la tarda i també al MAC es projectarà un migmetratge inspirat a partir d'un "haiku", una forma tradicional de poesia japonesa, anomenat The Cuckoo's cry.
El festival continuarà el 29 d'abril a les 17.30 h amb la projecció dels curtmetratges Moving Southwark (Gran Bretanya), Move on (Japó), Flamenco (Canadà) i Aquarius (Rússia). La segona sessió serà a les 18.30 h amb Laundry (Estats Units), Epilogue to the death of Faun (Espanya), Nigra (Espanya) i Trussed (Estats Units).

 

 

Espectacle a la plaça Abat Oliba

 

Com d'altres municipis, Cerdanyola celebrarà el Dia Internacional de la Dansa el 29 d'abril d'11 h a 14 h. En l'acte hi participarà l'Escola de Dansa de l'Ateneu, l'Escola Roger's, l'Escola Ballpassió, Multi-Sport Escola de ball, l'Escola de ball Le Duet, la Casa d'Andalusia, l'Escola Somnis i l'Esbart Dansaire Sant Marçal.

Es tracta de la 16a edició de celebració del Dia de la Dansa a la ciutat, un acte que recull a molts cerdanyolencs i permet veure l'oferta de les escoles i el talent pel ball dels seus alumnes. L'Escola de Dansa de l'Ateneu oferirà una mostra de ballet i jazz dels seus alumnes més petits. L'Escola Roger's ballarà les disciplines d'iniciació a la dansa, jazz, hip-hop, sexy style, burlesque, contemporani, baxata, salsa i roda cubana. Agruparà als seus alumnes per fer números especials en els quals tothom hi tingui cabuda i pugui gaudir de la jornada. L'Escola Ballpassió serà la representativa de la música de cuba i el so afrocubà i afrobrasiler. Els alumnes de Multisport exhibiran els grups de hip-hop iniciació, modern jazz iniciació i avançat. En el cas de l'escola Somnis prioritzaran el grup d'infants amb estils com el ballet-jazz, contemporani, hip-hop i llatins. Finalment, l'Esbart Dansaire Sant Marçal tornarà a participar amb un recull de danses de Mallorca o danses dels països catalans.

 


Taller de videodansa


Per posar punt final al Festival [C]Screen Primavera s'organitzarà un petit taller per aprendre a gravar el moviment i fer un videodansa. Aquest acte també tindrà lloc al Museu d'Art amb una inscripció anticipada a [email protected] i un límit de 10 inscrits.
Comentaris

envia el comentari