El Museu d'Art acull una mostra de l'escultor cerdanyolenc Francesc Juventeny

Juventeny va viure a Cerdanyola del Vallès, on els seus pares feien de masovers a la masia de Montflorit.
L'exposició es podrà veure durant dos mesos | Redacció

 

 

El passat divendres 16 es va inaugurar al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) una petita mostra d'escultures de Francesc Juventeny (1906-1990), un dels escultors més importants que ha tingut la ciutat i mestre d'artistes com Salvador Mañosa, qui va ser present durant la inauguració.

  

 

 


 

Juventeny va néixer a Montcada i Reixac l'any 1906, i els primer anys de la seva existència els visqué a Cerdanyola del Vallès, on els seus pares feien de masovers a la masia de Montflorit.

 

 

Tal com es va recordar durant els parlaments, Juventeny era membre d'una família molt humil i des de molt petit va destacar per les seves habilitats artístiques. Unes habilitats que no van passar desapercebudes per a alguns artistes ja consolidats que formaven part de la colònia artística que estiuejava a Cerdanyola i que el van ajudar a desenvolupar-se com a artista.

 


L'any 1936, quan esclatava la Guerra Civil, Juventeny havia assolit una certa popularitat amb els seus treballs, que es faria més gran després del 1939, explorant nous camins. Juventeny és conegut, fonamentalment, com a escultor de temàtiques religioses però l'exposició, que es podrà visitar durant dos mesos, també inclou alguns retrats molt interessants. Els visitants també podran veure algunes obres dels seus deixebles (com el mateix Mañosa), i una petita mostra fotogràfica de l'artista i les eines que utilitzava.

 


Durant aquests dos mesos també s'organitzaran algunes activitats, encara per concretar - com taules rodones - que permetin aprofundir en el coneixement de l'obra d'aquest artista i, si és possible, recollir nou material sobre la seva vida.
Comentaris

envia el comentari