S'instal·len tres desfibril·ladors a Bellaterra

L'Ajuntament de Cerdanyola ha instal·lat tres desfibril·ladors automàtics a Bellaterra, una de les primeres peticions de la Taula Cívica de Bellaterra, des que es va fundar el febrer de 2016.
Els 3 desfibril·ladors instal·lats a Bellaterra | J. Tardós

 

 

L'Ajuntament de Cerdanyola ha instal·lat, aquest dijous 16 de març, quatre desfibril·ladors dels quals tres han anat a Bellaterra i un al PEM Guiera. Tal com avançava BellaterraDiari, els punts escollits han estat el Centre Cívic del Turó de Sant Pau, la Plaça del Pi davant de l'estació i el Centre Cívic de Bellaterra. 

 

 

La reclamació provenia del conjunt de les entitats de Bellaterra, organitzades a través de la Taula Cívica. Aquesta "federació" d'associacions es va crear el febrer de 2016 amb l'objectiu de treballar d'una forma coordinada, debatre problemes i buscar solucions pel barri. 

 

 

Per utilitzar-los es preveu fer un curs de formació a persones voluntàries de la zona. 


La instal·lació de 4 nous desfribil·ladors automàtics (DEA) externs a equipaments de la ciutat amplia el desplegament dels equips previstos per l'Ajuntament.  Actualment i amb les noves incorporacions s'eleven fins a 28 desfibril·ladors els DEA operatius. D'aquests, 24 són fixes, externs i s'han muntats a equipaments de referència al territori i 4 són de portàtils i es duen a l'equipament de vehicles de la Policia Local, per atendre amb rapidesa les persones que pateixin aturades cardiorespiratòries.

 

 

Finalitat de la instal·lació dels DEA

 

La finalitat d’aquesta actuació és fer una xarxa d’equips DEA repartits per tota la ciutat amb l’objectiu de donar una resposta ràpida i eficient davant d’una situació de risc cardiovascular. La parada cardíaca fora de l’àmbit sanitari és una de les primeres causes de mortalitat en la població. La fribil·lació ventricular és la causa més freqüent de la mort sobtada. En el cas d’aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és vital. Les opcions de supervivència de la persona afectada disminueixen en passar cada minut sense l’a ssistència adequada.

 

 

Ubicació dels DEA

 

Els DEA municipals estan ubicats al Mercat Municipal de Les Fontetes, Mercat Municipal de Serraperera, Biblioteca Central, local de l’AAV de Can Xarau, Residència d’avis i àvies de Canaletes, Edifici de la Mancomunitat de Cerdanyola – Ripollet, l’Escola Municipal La Sínia, l’Ajuntament; Àrea Social; dependències de la Policia Local; equipaments esportius de Can Xarau, Montflorit, La Bòbila i Les Fontetes,  Ateneu i als centres cívics. Els nous DEA s'ubiquen al PEM Guiera, Centre Civic Turó de Sant Pau, EMD Bellaterra i Club Bellaterra. Els DEA mòbils s'han muntat a 4 vehicles de la Policia Local. Paral·lelament i en muntar-se els desfibril·ladors, es forma al personal municipal i personal de referència dels equipaments en el seu ús.

 

 
Comentaris

envia el comentari