Les obres del tren a Sabadell Centre obligaran a tancar l’estació els tres mesos d’estiu

Després de molts anys de reclamacions a tots nivells, finalment les obres a l’estació Sabadell Centre de Renfe comencen. Permetran una estació accessible, des del carrer fins a les andanes passant pel vestíbul. Tenen un pressupost de 2,4 milions i s’acabaran a l’octubre. Provocaran, no obstant, tancar l’estació entre Sant Joan i la Diada Nacional de Catalunya.
Un ciutadà en cadira de rodes, seguint la presentació de les obres, amb les autoritats al fons. | J.d.A.

 

 

 

Les obres començaran en els propers dies i s’allargaran fins el mes d’octubre, tot i que la màxima afectació es concentrarà entre la fi del curs escolar, pels vots de Sant Joan, i l’inici del curs lectiu, després de l’Onze de setembre. Durant aquests gairebé tres mesos, Sabadell Centreestarà inactiva. S’està dissenyant un dispositiu alternatiu, que consistirà en un servei llançadora entre Sabadell Centre i Sabadell Sud. Autobusos continuats i gratuïts per als més de 12.000 viatgers que cada dia laborable usen l’estació de Renfe del Centre. Es dissenyarà també un pla de comunicació i informació al ciutadà.

 

El pressupost de les actuacions és de 2,4 milions d’euros, adjudicats a l’empresa TECSA. Al carrer, en l’extrem tocant a la biblioteca Vapor Badia, s’instal·larà una escala mecànica de baixada i una de pujada fins el vestíbul de l’estació. La marquesina serà nova. Al cantó tocant a Covadonga, s’instal·larà l’ascensor, que per fi farà accessible l’estació a persones amb mobilitat reduïda, cadires de rodes, o cotxets. El vestíbul es reformarà de forma íntegra. I des del vestíbul a les andanes, que també seran reformades fent-les més llargues, es podrà baixar tant en escala mecànica com en ascensor, segons ha detallat el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín. Serà una obra “emblemàtica”, ha assegurat Martín. “Es millorarà una estació molt indigna durant masses anys”, ha recordat l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, qui ha recordat que l’adaptació de Sabadell Centre ha estat reclamada per entitats, ciutadans i partits polítics de tot color. “Ara la tindrem en condicions; és una dia per somriure”, ha seguit Fernàndez, demanant a la ciutadania que faci ús dels transport ferroviari a la ciutat, que en pocs mesos es veurà augmentat amb tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

 

 


 

 

 

Rodalies, més puntual que el tren de París

El subdelegat del govern central a Catalunya, Emilio Ablanedo, ha destacat la puntualitat de Rodalies Renfe, del 95 per cent, segons ha expressat, superior a la de l’àrea metropolitana de París, del 85 per cent. Manté que el servei creix un 5 per cent anual i destaca la inversió del govern central a la xarxa ferroviària catalana, de 790 milions entre 2012 i 2016. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha demanat al representant del govern central que a més de pressupostar inversió també l’executi. “Si no executem els pressupostos passen anys fins que canviem la vida de la gent”, ha assegurat Fernàndez.

La presentació de les obres ha estat seguida per representants de l’Associació de Veïns de Covadonga, que han reclamant llargament les obres.
Comentaris

envia el comentari