L'EMD de Bellaterra fa un crit per la llibertat a l'Ofrena de la Diada

Els representants de Gent per Bellaterra, ERC i PdCAT es posicionen a favor del referèndum i recorden els atemptats de Barcelona i Cambrils
Ofrena floral de la Diada a la plaça del Pi | Samu Martínez

 

 

 

 

 

A les 9:30 del matí del dia 11 de setembre del 2017 ha començat l'acte d'ofrena de la Diada de Catalunya a Bellaterra. Quim Oltra (ERC), Jordi Macarulla (PdCAT), Tensi Torrecilla (Gent Per Bellaterra) i Ramon Andreu (president de l'EMD) – per aquest ordre – han pronunciat un parlament clarament posicionat a favor del referèndum de l'1 d'octubre i, cadascú amb arguments diferents, han defensat el vot com a única eina democràtica possible i imprescindible en aquest escenari. D'altra banda, tots han recordat els atemptats ocorreguts a Barcelona i Cambrils i han agraït els esforços i la bona feina als cossos de seguretat.

 

 

El primer a parlar ha estat Quim Oltra, d'Esquerra Republicana de Catalunya. S'ha mostrat molt contundent en parlar de la necessitat de celebrar el referèndum i de "sortir al carrer, tornar a posar-nos dempeus altra vegada i que se senti la veu solemnement i clara, cridar qui som i que tothom ens escolti". Oltra, malgrat felicitar els cossos de seguretat per la feina feta durant els atemptats, també ha volgut fer notar com és d'irònic que siguin també els cossos de seguretat de l'estat qui registren un setmanari com el Vallenc o una impremta on, suposadament, s'imprimien paperetes per l'1 d'Octubre.


En segon lloc, ha pronunciat el seu discurs Jordi Macarulla, del Partit Demòcrata Català. Ha fet un recorregut per moments històrics en què Catalunya ha patit el menyspreu de l'estat espanyol, per acabar amb una frase final clara i potent "no ens refiem dels de fora de casa, per solucionar els problemes dels de dins de casa". Després d'aquesta primera part del discurs, Macarulla ha animat al poble a votar l'1 d'octubre i a construir un país amb respecte i amb seny, encara que cadascú en desitgi un futur diferent.Seguidament, Tensi Torrecilla, de Gent per Bellaterra, ha volgut fer públic "el nostre suport incondicional al referèndum", ja que "preguntar a la gent no és dolent, governar sense preguntar sí que ho és". D'aquesta manera, i recordant que des de l'EMD de Bellaterra – en el qual governa el seu partit – se segueix aquest model democràtic en què es consulta als veïns per les qüestions que afecten el poble, també ha cridat a la participació de la gent l'1 d'Octubre.L'últim en parlar ha estat el president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu. En un to solemne, ha recordat que, tot i que cadascú té sentiments i opinions diferents, "tots volem la llibertat". Després ha continuat dient que "el referèndum és llibertat; el que la majoria decideixi és llibertat; anar a votar l'1 d'Octubre és llibertat; i votar sí, no o abstenir-se és llibertat". El missatge final, doncs, ha estat clar: Andreu ha instat tothom (els que votaran que sí i els que votaran que no) a anar al referèndum i a exercir la seva llibertat.

 

L'acte ha acabat amb la tradicional cantada de l'himne dels segadors, que ha deixat pas a la cursa "La Sansi de Bellaterra".
Comentaris

envia el comentari