Idees per a que als fills adolescents els hi agradi llegir

Educació en l’adolescent, Psicologia de l’adolescent
L'hàbit de la lectura | adolescents.cat

 

 

 

Perquè als adolescents els hi agradi llegir és primordial donar-los recursos d’acord amb els seus interessos de lectura.

 

 

Una idea bàsica pels pares és que ens vegin llegir. El nostre exemple és important pel fet que des de petits els nens aprenen imitant el que fem.

 

 

Amb la finalitat de “parlar de llibres”, és important que coneixem algunes de les novetats que s’editen, per poder opinar amb ells i ajudar-los a escollir nous títols d’alguna col·lecció o gènere que els interessi.

 

 

Aprofitar els aniversaris o alguna festivitat per regalar-los llibres.

 

Disposar del carnet de soci d’una biblioteca amb l’objectiu d’escollir llibres i còmics i participar en Clubs de Lectura i així compartir les seves opinions amb altres persones d’edat similar. Han augmentat les recomanacions “on-line” fetes per algunes llibreries i també pels “bloguers” i “booktubers”. Molts joves comenten les seves lectures preferides als amics per les xarxes socials.


El fet de disposar dels llibres de la biblioteca ens serveix per rebatre que diguin que comprar llibres és car. Actualment hi ha la possibilitat d’intercanviar-los, comprar-los de segona mà o a llibreries “low-cost”.

 

 

És interessant que els llibres estiguin posats a llocs visibles de la nostra llar, malgrat que els pares no siguem uns grans lectors.
Comentaris

envia el comentari