Els infants anuncien on es gastaran els 200.000 € de la partida participativa

Nens i adolescents han reivindicat el seu treball i han criticat que sovint la ciutat no està pensada per a ells.
Moment de la presentació dels projectes | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

 

Ja se sap on s'invertiran els 200.000 € que el govern municipal va posar a disposició dels cerdanyolencs d'entre 11 i 14 anys. Dimecres 14 de juny els membres del Consell d'Infants i Adolescents, que han treballat amb pràcticament totes les escoles de la ciutat, van anunciar que s'invertirien a millorar les fonts, l'skatepark i diverses places i parcs públics.

 

 

 

Rayan Laarabi, consellera de l'Escola Fontetes, va explicar que tots els infants van coincidir en la necessitat de millorar els parcs i les fonts de la ciutat. A més d'arreglar les fonts ja existents, n'han demanat d'accessibles per a tothom i que aprofitin l'aigua que no es consumeix perquè la beguin els gossos. Es replantejarà la bassa del Parc Cordelles, davant del poliesportiu Xarau, i s'hi farà una font lúdica on els ciutadans s'hi puguin refrescar.

 

 

 


 

 

 

Tal com va explicar l'Ivette Pardo, consellera de l'Escola Collserola, les millores de l'espai públic inclouran plantar més flors a les places i instal·lar bancs i taules de pícnic en zones ombrívoles. En l'àmbit lúdic, part dels 200.000 € serviran per instal·lar tirolines, un rocòdrom i un gronxador col·lectiu a espais com la plaça Sant Ramon, el Parc del Turonet, l'esplanada de Fontetes i vora el poliesportiu Guiera.

 

 

 

Un altre equipament que es millorarà serà l'skatepark de davant de l'Institut Forat del Vent. Ariadna García de Paredes, consellera de l'escola Sant Martí, va explicar que se substituiran les planxes metàl·liques i les de fibra de vidre per la perillositat i el soroll que suposen. També es contempla l'opció de fer més gran l'equipament i de millorar-ne l'enllumenat, com va anunciar l'Anna Maria Morral, de l'escola Turó de Guiera.

 

 

 

 


 

 

 

Els nens i adolescents que han participat en el procés participatiu no hauran d'esperar gaire per gaudir de les seves propostes. Una setmana abans de l'anunci oficial dels projectes, la regidora d'Educació Elvi Vila va parlar-ne als micròfons de La Nit Política de Cerdanyola Ràdio i va assegurar que les inversions s'executaran abans d'acabar l'any.

 

 

 

 

Mar Barrallo, Berta Llobet i Anna Sánchez, conselleres de l'Anunciata, el Turó de Guiera i l'escola Serraperera respectivament, van parlar del que els ha suposat implicar-se en el procés participatiu i es van mostrar il·lusionades pel projecte. Per la seva part, tant l'alcalde Carles Escolà com el regidor d'Urbanisme Ivan Gonález van agrair la feina feta pels nens i nenes i van assegurar que es repetiria l'experiència.Comentaris

envia el comentari