Així començarà la campanya pel referèndum a Cerdanyola

L'ANC i Òmnium interpel·len a tots els cerdanyolencs i cerdanyolenques
(d'esquerra a dreta) Àngel Gastón, de l'executiva de l'ANC i Jordi Mena, del grup impulsor d'Òmniu Cultural | Laia TR

 

 

L'Assemblea Nacional Catalana de Cerdanyola (ANC) i Òmnium Cultural han presentat aquest 14 de juny l'acte que obrirà la campanya pel referèndum de Catalunya a Cerdanyola.

 

 

L'acte d'inici de campanya a Cerdanyola es farà als jardins del Museu d'Art i comptarà amb la presència de tres pilars en la defensa del referèndum: Jordi Sánchez, president de l'ANC, Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural i Antonio Baños, exdiputat, secretari nacional de l'ANC i portaveu de Súmate. La cita serà el pròxim dilluns 26 de juny a les 18.30 hores.

  

  

Una obertura festiva que segons el membre d'Òmnium Cultural, Jordi Mena, significarà "la revolta dels somriures", tal com descrivia el procés sobiranista l'expresidenta de l'entitat, Muriel Casals.

 

  

Ambdues entitats han elaborat un manifest després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciés la data i pregunta del referèndum. Per Àngel Gastón, de l'executiva de l'ANC, l'objectiu és interpel·lar a tots els cerdanyolencs perquè s'expressin en un procés clar i transparent, "que no va d'independència, sinó de democràcia".

 

  


Suport del govern municipal

 

A Cerdanyola diferents entitats han constituït el pacte local pel referèndum. També el govern municipal ha donat suport a la convocatòria de referèndum, animant a tota la ciutadania a participar-hi.

 

  

Pel que fa a la col·laboració amb l'Ajuntament, Gastón i Mena han expressat que "anirem fins on calgui amb el govern municipal perquè el referèndum sigui un èxit de participació i democràcia, però també més enllà de l'1 d'octubre si és necessari".

 

 

 

Crida de les entitats a la ciutadania

 

Durant l'acte, a més de les intervencions de Cuixart, Sánchez i Baños, hi haurà l'actuació musical de Peret Reyes amb la seva rumba catalana, una música tan mestissa com ho és la seva població.

 

 


 


Comentaris

envia el comentari